Skolprojekt skänkte pengar till Djurskyddet Karlstad

Djurskyddet Karlstad fick hjälp från oväntat håll. Sara Nordlund och Cecilia Kondradsson på gymnasieskolan Stjerneskolan i Torsby skänkte överskottet från sitt skolföretag till djurhemmet.

Under läsåret hade eleverna på handelsprogrammet i uppgift att starta ett företag. Sara Nordlund och Cecilia Kondradsson startade en verksamhet där de tillverkade läderarmband och halsband som de sålde. Målet var hela tiden att skänka överskottet till djuren.
-Vi ville göra något för att hjälpa djur. Det har aldrig varit någon förut som valt att skänka pengarna till ett lokalt djurhem så då satsade vi på det, säger Sara Nordlund.

Nu är företaget avslutat, vilket också var planen i skolprojektet. Överskottet på 4000 kronor skänktes då till Djurskyddet Karlstad.
-Dessa pengar kommer verkligen till användning på vårt djurhem. Inte nog med att det är en otroligt fin gest av Cecilia och Sara att genomföra detta projekt och en ära för oss att ta emot deras gåva, de här tjejerna är även en inspiration till andra ungdomar att engagera sig för saker som betyder något, säger Ann Scott som nyss avgått som Djurskyddet Karlstads ordförande.