Många djur dör i trafiken

Det sker i genomsnitt en viltolycka var 15:e minut på våra vägar enligt Nationella Viltolycksrådet. Hittills i år har 31 809 djur blivit påkörda.

När höstmörkret kommer blir det svårare att se djur som rör sig på vägarna och många djur blir påkörda. Under 2014 skedde över 47000 viltolyckor och de måste bli färre anser Nationella Viltolycksrådet som under september hade en kampanj för att upplysa förare om riskerna. Nationella Viltolycksrådet, är ett nationellt samarbetsorgan, de har bland annat tagit fram en app ”Viltolycka” som man gratis kan ladda ned till sin mobiltelefon. Har man aktiverat den så kan man bli varnad när man kör in i ett viltolycksdrabbat område.

Om du kör på ett djur är det viktigt att du snabbt ringer polisen och märker ut platsen. Detta gör man bäst genom att använda den så kallade viltolycksremsan som finns att få på närmaste bilprovning. På så vis kan eftersöksjägare komma ut och förkorta djurets lidande.