Övergivna katten i väskan har fått ett nytt hem

Tack vare Kattvärnet i Haninge har katten som övergavs i en väska fått ett hem. ”Vi blev alla så berörda av Bagheera, både för att han var en så go kisse och för hans öde var så fruktansvärt”, berättar katthemmets sekreterare. 

En vårdag i fjol stod en väska utanför dörren till Djurskyddet Sveriges kansli. I den satt en svart katt. Någon hade dumpat honom där.

Kattvärnet i Haninge tog hand om Bagheera och när vi nu snart ett år senare hör av oss till dem för att höra hur det gått för katten berättar föreningens sekreterare Mi Alforsen:

– Bagheera har fått ett eget för-evigt-hem och trivs som bara den. Det är ett ungt par som föll för honom och som haft katt förut, så de hade förstå- ende med att han behöver lugn och ro, även om han kan sätta igång med ”fullt ös – medvetslös”. Men blir han stressad så kan han få svårt med kisseriet och behöver få besöka veterinär för eventuell medicinering, förklarar hon och fortsätter:

– Vi fick så fin kontakt med paret, så vi var absolut inte oroliga för honom! Vi var alla väldigt svaga för honom, dels för att han var en så go kisse, som vågade knyta an till oss, dels naturligtvis också för att vi tyckte hans öde var så fruktansvärt. Vi var verkligen måna om att han skulle få det så bra som överhuvudtaget var möjligt, säger Mi Alforsen, sekreterare hos Kattvärnet Haninge.

Text Katarina Hörlin
Foto Emma Brunberg