Katthemsäventyr med oväntat slut

Spännande barnböcker som utspelar sig på katthem är inte så vanligt. Nu har Mari Bisters andra del i serien Djurdeckarna kommit. Amanda Thente Hörlin, 8 år, har läst den och rekommenderar den varmt!

Såhär skriver Amanda i sin sin recension till Tidningen Djurskyddet:

”Jag har läst boken ”Djurdeckarna: Katthemsäventyret”. Boken handlar om ett katthem som någon vill förstöra. Ägaren Michelle frågar djurdetektiverna Jakob och Joakim om de kan hjälpa till med mysteriet.
Boken är spännande för att man kan klura lite på det själv. Den har ett oväntat slut. Boken är bra för den som gillar katter eller är intresserad av att bli veterinär. Det är bra med korta kapitel för att det blir lättare att läsa boken. Jag rekommenderar den här boken till alla djurälskare.
Jag har lärt mig mycket om katter. Bland annat att vissa katter inte tål mjölk. Jag har också lärt mig vad kastrering är. Jag hade velat få reda på lite mer om personerna.
Jag ger den här boken 9 av 10.”
Text Amanda, 8 år
Foto Privat


”Katthemsäventyret” är skriven av Mari Bister, illustrerad av Kristian Hägglund och utgiven på Idus Förlag. Det är den andra delen i serien Djurdeckarna, som vänder sig till barn mellan 6 – 9 år. Första delen heter ”Kattsveket”.

Fler fina barnböcker om djur
Finurliga ”Fantastiska fakta om djur” har fått sin uppföljare i ”Fantastiska fakta om djur från förr”. I den första boken fick vi veta varför bävrar håller varandra i händerna när de ligger i vattnet, i den nya läser vi om jätte-trollsländan och andra djur som inte längre finns. Intressanta fakta för både vuxna och barn, skriven och illustrerad av arkitekten Maja Säfström.

Just det, bävrarna håller varandras händer så att de inte ska glida ifrån varandra när de sover.

En mer allvarlig bok är ”Råttan kan inte följa med” som vänder sig till alla kvinnor
och barn som tvingas söka skydd på kvinnojourer. Petra Svanbäck har
illustrerat och Åsa Källström Cater skrivit tillsammans
med Elisabeth Högberg Eriksson.
Den fungerar nog bäst som högläsning och diskussionsunderlag.