Hon är ny landsbygdsminister

Idag presenterade Stefan Löfven sin nya regering. Tidigare landsbygdsminister Sven Erik Bucht avslutar sitt uppdrag. Ny landsbygdsminister blir Jennie Nilsson (S).

Jennie Nilsson, 46 år, kommer ursprungligen från Hylte i Halland och har varit riksdagsledamot sedan 2006. Hon har tidigare varit ledamot i finansutskottet, skatteutskottet och näringsutskottet. Från 2014 och fram till i år har hon varit ledamot i krigsdelegationen.

– Vi hoppas att hon kommer att prioritera och lyfta fram djurskyddsfrågorna, säger Djurskyddet Sveriges generalsekreterare Åsa Hagelstedt.

Enligt den information som finns på riksdagens hemsida har Jennie Nilsson tidigare haft kommunala uppdrag i Hylte kommun, där hon bland annat suttit i kommunfullmäktige 1994-2006, varit ledamot i kommunstyrelsen 1995-2006 och ledamot i Region Halland 2003 – 2006.

Text Katarina Hörlin
Foto Riksdagen