Hund

Motverka hundfetma med motion

Hälften av alla hundar och katter som besöker en veterinärklinik är överviktiga. Det visar en ny undersökning. ”Fodret ska garantera tillräcklig, allsidig och välbalanserad näringstillförsel och ges i sådan... Läs mer »

Namnlista mot extremavel överlämnad till minister

Hundar och katter lider till följd av extremavel. Deras lidande måste inkluderas i den nya djurskyddslagstiftningen. Det kräver tusentals djurälskare i en namninsamling, som nu nått landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.... Läs mer »

Lek och belöning gör hunden lugn

Hunden sägs vara människans bästa vän. En ny studie visar att också människan har stor betydelse för hundens välbefinnande. Lek gör hunden lugn. De flesta hundälskare har länge anat... Läs mer »

”En hund med andningsproblem ska inte premieras”

Är det okej att avla fram djur med uppenbara andningsproblem? Nej, menar Djurskyddet Sveriges generalsekreterare som nu kommenterar trubbnosdebatten genom att kräva skärpta straff för extremavel. I början av december... Läs mer »

Hundens andnöd är inte gullig

Nio av tio svenskar tycker att det är oacceptablet att avla fram djur med medfödda hälsoproblem. Trots det blir flera av de mest extremavlade hundraserna allt mer populära i... Läs mer »

Ha friskhetskoll på ditt djur!

För att lättare kunna se när din hund eller katt är sjuk så är det bra att veta hur den ser ut när den är frisk. Fanny Mauritzson, leg.... Läs mer »

Kött eller kompis

TEMA Varför värderar vi djur olika? Djurens behov är ganska lika, ändå blir vissa våra bästa vänner och andra kotlett på tallriken. Varför gör vi skillnad på djur och... Läs mer »