Galleri

Bra djurskydd ska sälja svenska varor

Vem har ansvaret för att maten vi äter är hållbar med bland annat ett gott djurskydd? Är det handeln, bönderna, politikerna eller konsumenterna? Frågan diskuterades på ett seminarium som... Läs mer »

Fixering av gris och kornas bete fokus på djurens dag

Igår firades Djurens dag i hela landet av Djurskyddet Sveriges lokala föreningar. Riksförbundet uppmärksammade dagen genom att finnas på Stockholms centralstation och informera om verksamheten. Tre aktuella frågor lyftes... Läs mer »

Manifestation för mjölken

Nästan 170 000 har skrivit på Lantbrukarnas Riksförbunds kampanj för svenska mejeriprodukter, öppna landskap och friska djur. Man har samtidigt ställt sig bakom LRFs krav på begränsad bete för kossor.... Läs mer »

Tuffe räddades av en slump

Tuffe är en av de hundra katter som varje år får en andra chans genom Djurskyddet Bill och Bull i Söderhamn. I år har föreningen fem-årsjubileum.  I början på... Läs mer »

Märkbar skillnad med märkta katter

Vårt mål är att alla ägda katter i Skellefteå ska vara ID-märkta. Det säger Djurskyddet Skellefteås vice ordförande Nicolina Vaneryd. Och föreningen kan vara på god väg, både polisen... Läs mer »

Orangea bandet-för djurens skull

Som bärare att orangea bandet visar du att du är emot all form av djurmisshandel. Dessutom går förtjänsten till djur i nöd. Djurskyddet Varberg har just fått patent på... Läs mer »

Fler suggor dör om de fixeras

Handlar fixering av grisar om djuromsorg eller vinstmaximering? Frågan debatterades under Djurskyddet Sveriges seminarium i Almedalen idag. Grisbranschen vill kunna fixera suggor med en skyddsgrind för att få fler... Läs mer »