Griskonflikten mellan Sverige och Danmark trappas upp. Mycket av ansvaret ligger hos handeln, menar Bo Algers, professor på SLU, och kräver att de slutar sälja olagligt kött. Men ICA... Läs mer »
Vad kommer det stå om oss i historieböckerna? Hanna Hellquist ser likheter mellan dagens djurindustri och slaveriet i Nordamerika. Men trots övertygelsen kan det ibland vara svårt att leva... Läs mer »
En efter en väljer de stora matkedjorna att sluta sälja burägg. Lobbyorganisationen Moderna Ägg, som består av buräggsproducenter, gillar inte utvecklingen. De menar att ett hönsliv i bur är... Läs mer »
Ekologiska ägg säljer bättre än någonsin. Sanda Hönseri utanför Stockholm satsar på småskaligt och närproducerat. Ett ”riktigt liv” är påfrestande för hönsen men ändå ett självklart val, menar ägarna.... Läs mer »
De olika systemen har fördelar och nackdelar. Och ett system passar inte heller alla hönor. Vissa vill vara utomhus, andra föredrar inomhus. Men i slutändan handlar det om konsumentens... Läs mer »
Sprättägg, lantägg, Gott liv-ägg… äggmarknaden kan vara en djungel bland varumärken. Men om de hela, färska äggens ursprung kan vara förvirrande, är det nästan omöjligt för konsumenten att veta... Läs mer »
”När jag blir stor ska jag bo i skogen och rädda djuren”. Så sa Lina Söderqvist till sin pappa när hon var fem år. Idag jobbar hon med att... Läs mer »
TV-serien Djurskyddsinspektörerna gjorde succé hos tittarna. Mattias Gårdlund berättar om uppmärksamheten, moraliska dilemman, och att jobba med ett TV-team i släptåg. Dramatiken är slående. En vit text på svart... Läs mer »
Djurskyddet ska ha ett eget ungdomsförbund, beslutades det på årets förbundsstämma på Quality Park Hotel i Södertälje. Dessutom uppdaterades stadgarna, och förbundet ska bland annat verka för att verka... Läs mer »
Djurtransporter, grisknorrar och en gemensam europeisk djurskyddslag – det var huvudfrågorna i dagens debatt som anordnades av Djurskyddet Sverige, Djurens Rätt och WSPA Sverige. Paneldebatten tog plats i Kungsträdgården... Läs mer »